Katalog
Nahrávám...
Novinka v našem sortimentu pro letošní rok. Vynikající zástupce regionu...
Novinka v našem sortimentu pro letošní rok. Vynikající zástupce regionu...
Sytě višňová barva přecházející do černých tónů. Praktické 3l Bag in...
Tagy
STŘÍBRNÁ MEDAILE THE CHAMPAGNE & SPARKLING WINE WORL CHAMPIONSHIPS...
Rubínově červené víno z populární oblasti Abruzzo v 1,5l skleněné láhvi....
Hlavní rozdíl mezi výrobou bílých a červených vín je, že bílá kvasí po vylisování moštu a červená kvasí před lisováním, tedy rozdrcené bobule kvasí společně se slupkami ze kterých se vyluhuje barvivo a třísloviny. Kvasný kontakt moštu se slupkami se nazývá macerace, její délka záleží na typu vína, které se vyrábí.
Pro zjemnění chuti červených v...
Hlavní rozdíl mezi výrobou bílých a červených vín je, že bílá kvasí po vylisování moštu a červená kvasí před lisováním, tedy rozdrcené bobule kvasí společně se slupkami ze kterých se vyluhuje barvivo a třísloviny. Kvasný kontakt moštu se slupkami se nazývá macerace, její délka záleží na typu vína, které se vyrábí.
Pro zjemnění chuti červených vín se často užívá řízené jablečno-mléčné kvašení, při kterém se odbourává ostrá kyselina jablečná na jemnější kyselinu mléčnou. Na charakter vína má také vliv jeho zrání, které může probíhat v zavíněných dřevěných sudech, nebo ve vypalovaných dubových sudech o objemu 225 litrů zvaném „barrique“, z kterého se do vína extrahují aromatické látky a vytváří specifický charakter s chutí a vůní kouře, vanilky, pražené kávy či karamelu.
Hodnoceno: Luca Maroni 2021 - 92 points Nová láhev, moderní design, vyšší kvalita vína - doporučujeme vyzkoušet.
Novinka v našem sortimentu pro letošní rok. Vynikající zástupce regionu Abruzzo.
Na zahřátí vynikající Vajbarův Svařák z Frankovky v 3l Bag in Box balení s výčepním kohoutkem.
Sytě višňová barva přecházející do černých tónů. Praktické 3l Bag in Box balení s výčepním kohoutkem.
Fermentace v nerezových tancích a následné zrání v dřevěných sudech typu barrique.
Pro milovníky sladkých vín Zbytkový cukr: 142,8 g/l Kyselina: 6,5 g/l
Z těch nejlepších višní z Lednicko Valtického areálu, z univerzitních sadů přímo do lahve.
Novinka v našem sortimentu. Krásná láhev a ještě lepší obsah.
Oblíbená odrůda, která se stane příjemným společníkem nejednoho večera:-) Stále je co objevovat.
Top Cabernet Sauvignon z oblíbeného vinařství Vladimír Tetur
Základní víno s Toscana s nezaměnitelným charakterem. 80% Sangiovese, 10% Merlot, 5% Colorino, 5% Cabernet Sauvignon
Víno oceněné 95body DECANTER 2017 Patří mezi nejlepší červená vína Toskánska i celé Itálie, od roku 1980 se víno pyšní označením DOCG. Brunello di Montalcino se vyrábí výhradně v okolí městečka Montalcino. Víno ročníku 2012.
90% Sangiovese, 10% Canaiolo Víno z oblasti Chianti Colli Senesi DOCG v láhvi 1,5l Oblast v San Gimignano se nachází na úpatí světově proslulé opevněné středověké kopcovité vesnice, která leží na půli cesty mezi Sienou a Florencií, lidově nazývána "Manhattan středověku"
Chianti Classico Poggio Teo pochází ze stejnojmenné vinice, srdce Fattoria di Valiano jako nejstarší vinice panství z roku 1967. 7hektarů se nachází v nadmořské výšse asi 400metrů n m.