Růžové a klaret, Moravské zemské víno - perlivé, polosladké Barva je...
Stále oblíbenější Cava nejen ve Vinipu. Okouzleni jemným perlením,...
Stále oblíbenější Cava nejen ve Vinipu. Okouzleni jemným perlením,...
Tagy
STŘÍBRNÁ MEDAILE THE CHAMPAGNE & SPARKLING WINE WORL CHAMPIONSHIPS...
Rubínově červené víno z populární oblasti Abruzzo v 1,5l skleněné láhvi....
Základní víno s Toscana s nezaměnitelným charakterem. 80% Sangiovese,...
Zástupce velmi dobře pitelných rakouských vín v litrovém balení.
Tramín červený patří mezi jednu z nejstarších odrůd, jeho původ je však nejasný. Mohl vzniknout nahodilým křížením volně rostoucí révy lesní a některou dávnou kulturní odrůdou pěstovanou Římany. Římané Tramín nazývali Vitis aminea. Je možné, že má původ v jižním Tyrolsku, kde se nachází obec zvaná Tramín. Může ale také pocházet z Maďarska, Rakou...
Tramín červený patří mezi jednu z nejstarších odrůd, jeho původ je však nejasný. Mohl vzniknout nahodilým křížením volně rostoucí révy lesní a některou dávnou kulturní odrůdou pěstovanou Římany. Římané Tramín nazývali Vitis aminea. Je možné, že má původ v jižním Tyrolsku, kde se nachází obec zvaná Tramín. Může ale také pocházet z Maďarska, Rakouska či jihovýchodní Evropy. Má zelenoělutou až zlatožlutou intenzivní barvu, kořenitě medovou omamující vůni a kořenitou chuť. Dále můžeme ve vůni a chuti nalézt čajovou růži, med, hrozniky, exotciké aroma, květy pomeranče, citrusové plody, fialku, zázvor, skořici a liči. Hlouběji vychlazený Tramín je vhodný jako aperitiv, často doprovází předkrmy, zejména paštiky z husích jater. Hodí se také k ovčím či kozím sýrům, k uzeným rybám a silně kořeněným jídlům asijské kuchyně.