Odrůda Merlot je původem z Francie, geneticky blízká Cabernet Franc. Jméno je odvozeno od francouzkého slova “merle”, které česky znamená kos. Tento pták má totiž bobule hroznů Merlotu v oblibě. Merlot se používá do směsí s odrůdou Cabernet Sauvignon. Nyní se Merlot pěstuje v Itálii, Kalifornii, Chile i ve východní Evropě. V Maďarsku je Merlot z...
Odrůda Merlot je původem z Francie, geneticky blízká Cabernet Franc. Jméno je odvozeno od francouzkého slova “merle”, které česky znamená kos. Tento pták má totiž bobule hroznů Merlotu v oblibě. Merlot se používá do směsí s odrůdou Cabernet Sauvignon. Nyní se Merlot pěstuje v Itálii, Kalifornii, Chile i ve východní Evropě. V Maďarsku je Merlot známý pod jménem Médoc noir.
Barva vína Merlotu je rubínová až granátová, má jemnou vůni přezrálého černého rybízu, černých třešní, švestek a fíků. Po delším ležení na láhvi se objevují tóny tabáku, lanýže, kávy nebo čokolády. Víno má nízký obsah kyselin, plnou, hebkou a vláčnou chuť a dlouhé doznívání. Jeho snadná pitelnost a vláčnost je důvodem velké obliby vína odrůdy Merlot.
Doporučujeme ke grilovaným rybám, plodům moře, hovězímu, grilovanému kuřeti, těstovinám, lasagním a také k čokoládovému dezertu.
Víno ovocného stylu s jemným dotykem dřeva z údolí Curicó.
Temně červená barva, vyvážený tanin, nádechem ostružin v aroma. To vše dělá víno jako ideální doprovod pro masné pokrmy a pro bohaté předkrmy.
Velmi plná a bohatá vůně, dlouhý závěr brusinkového kompotu.