Ve všech směrech vyladěný Vajbarovský svařák v balení 10l s výčepním...
Tagy
STŘÍBRNÁ MEDAILE THE CHAMPAGNE & SPARKLING WINE WORL CHAMPIONSHIPS...
Rubínově červené víno z populární oblasti Abruzzo v 1,5l skleněné láhvi....
Základní víno s Toscana s nezaměnitelným charakterem. 80% Sangiovese,...
Zástupce velmi dobře pitelných rakouských vín v litrovém balení.
V Německu je celkem 102.000 ha vinic, které obhospodařuje 48.000 vinařů a vinohradníků. Držba vinohradů je silně rozdrobená, jen 18 % vinařů (resp. majitelů) vlastní více než 3 ha vinic. Německo je 4.největším producentem vína v Evropě. 60% celkové výsadby Ryzlinku rýnského najdeme v Německu. Z celkově produkce je 35%podíl polosladkých a sladký...
V Německu je celkem 102.000 ha vinic, které obhospodařuje 48.000 vinařů a vinohradníků. Držba vinohradů je silně rozdrobená, jen 18 % vinařů (resp. majitelů) vlastní více než 3 ha vinic. Německo je 4.největším producentem vína v Evropě. 60% celkové výsadby Ryzlinku rýnského najdeme v Německu. Z celkově produkce je 35%podíl polosladkých a sladkých vín. 1/6 zkonzumovaného vína v Německu je sekt. Označení tichých vín podle množství zbytkového cukru: - klassisch trocken: zbytkový cukr do 4 g/l; synonymum je „fränkisch trocken“, tento pojem ale není ukotven ve vinařském zákoně, používá se jen v oblasti Franky - trocken (suché): max. 9 g/l, přičemž kyselin může být jen o 2 g/l méně - halbtrocken (polosuché): 9–18 g/l, přičemž cukru může být max. o 10 g/l více než kyselin; při vyšším obsahu kyselin může víno chutnat velmi podobně jako suché - feinherb (polosuché) – tradiční pojem, také není ve vinařském zákoně - lieblich/halbsüß (polosladké): 18–45 g/l - süß/mild (sladké): nad 45 g/l; obecně, tzn. ne nutně na etiketách, se přívlastková sladká vína (od Auslese výše) označují jako „edelsüß“ (= „ušlechtilá sladká“), zvláště pokud jsou z hroznů zasažených ušlechtilou plísní Pokud na etiketě chybí některé z uvedených označení, má víno s velkou pravděpodobností znatelný zbytkový cukr. Zbytkový cukr u sektů mívá stejné hodnoty jako u nás, německé termíny používané na etiketách jsou: naturherb (= brut nature, do 3 g/l), extra herb (= extra brut, do 6 g/l), herb (= brut, do 12 g/l), extra trocken (= extra sec/dry, do 17 g/l), trocken (= sec/dry, do 32 g/l), halbtrocken (= demi-sec, do 50 g/l), mild (= doux, nad 50 g/l).
Absolutní šampion pro fandy a nadšence suchého ryzlinku z oblasti Mosel
Jiskrný Dornfelder - i tato odrůda patří do oblasti Mosela.
I přes jemnou vůni Rieslingu, víno vřele doporučujeme k vepřové paštice.
Víno skvěle doplní asijské pokrmy.
Polosuchá varianta Modrého Portugalu, jemný barrique a vyšší zbytkový cukr sladěný do hladkého závěru.
Víno z oblasti Mosel, charakteristická mineralita této oblasti se projevuje ve vůni i chuti. Vína obsahují převážně méně alkoholu.