Německá vína

Informace

Novinky

Nejprodávanější produkty

Německá vína

Německá vína  Počet produktů: 8

V Německu je celkem 102.000 ha vinic, které obhospodařuje 48.000 vinařů a vinohradníků. Držba vinohradů je silně rozdrobená, jen 18 % vinařů (resp. majitelů) vlastní více než 3 ha vinic.  Německo je 4.největším producentem vína v Evropě. 60% celkové výsadby Ryzlinku rýnského najdeme v Německu. Z celkově produkce je 35%podíl polosladkých a sladký...

V Německu je celkem 102.000 ha vinic, které obhospodařuje 48.000 vinařů a vinohradníků. Držba vinohradů je silně rozdrobená, jen 18 % vinařů (resp. majitelů) vlastní více než 3 ha vinic.  Německo je 4.největším producentem vína v Evropě. 60% celkové výsadby Ryzlinku rýnského najdeme v Německu. Z celkově produkce je 35%podíl polosladkých a sladkých vín. 1/6 zkonzumovaného vína v Německu je sekt. Označení tichých vín podle množství zbytkového cukru: - klassisch trocken: zbytkový cukr do 4 g/l; synonymum je „fränkisch trocken“, tento pojem ale není ukotven ve vinařském zákoně, používá se jen v oblasti Franky - trocken (suché): max. 9 g/l, přičemž kyselin může být jen o 2 g/l méně - halbtrocken (polosuché): 9–18 g/l, přičemž cukru může být max. o 10 g/l více než kyselin; při vyšším obsahu kyselin může víno chutnat velmi podobně jako suché - feinherb (polosuché) – tradiční pojem, také není ve vinařském zákoně - lieblich/halbsüß (polosladké): 18–45 g/l - süß/mild (sladké): nad 45 g/l; obecně, tzn. ne nutně na etiketách, se přívlastková sladká vína (od Auslese výše) označují jako „edelsüß“ (= „ušlechtilá sladká“), zvláště pokud jsou z hroznů zasažených ušlechtilou plísní Pokud na etiketě chybí některé z uvedených označení, má víno s velkou pravděpodobností znatelný zbytkový cukr. Zbytkový cukr u sektů mívá stejné hodnoty jako u nás, německé termíny používané na etiketách jsou: naturherb (= brut nature, do 3 g/l), extra herb (= extra brut, do 6 g/l), herb (= brut, do 12 g/l), extra trocken (= extra sec/dry, do 17 g/l), trocken (= sec/dry, do 32 g/l), halbtrocken (= demi-sec, do 50 g/l), mild (= doux, nad 50 g/l).

Zobrazit

Podkategorie

  • H. Basten, Mosela

    Rodinné vinařství Heinrich Basten reprezentuje již sedmá generace vinařů hospodařících na 7hektarech rodinné půdy. Začátky podniku sahají až do roku 1795. Nyní rodinu zastupuje Thomas Basten. Stále větší obliba moselského vína nutí i rodinu Basten nakupovat hrozny od drobných pěstitelů, povětšinou rodinných příslušníků. Nejmodernější tehnologie a rodinné zkušenosti při výrobě vína přinášejí nezapomenutelné zážitky. 

Zobrazují se 1 – 8 z 8 položek
Zobrazují se 1 – 8 z 8 položek