Ocenění: Vítěz kategorie-Vinum Juvenale 2019 Zlatá medaile - Prague Wine...
Velmi zajímavé vín s vyšším zbytkovým cukrem a vyváženou kyselinou....
Ocenění: Zlatá medaile - Concours Mondial de Bruxelles (ČR) 2020 Zlatá...
Jeden ze zajímavých údajů o výjimečném víně - bezcukerný extrakt: 29,4...
Elegantní vyvážené víno s vysokým bezcukernatým extraktem 28,7g/l
Zlatá medaile - Prague Wine Trophy 2020 Stříbrná medaile - Festwine 2020
Tagy
STŘÍBRNÁ MEDAILE THE CHAMPAGNE & SPARKLING WINE WORL CHAMPIONSHIPS...
Rubínově červené víno z populární oblasti Abruzzo v 1,5l skleněné láhvi....
100% Primitivo Oblast, kde dozrávají hrozny tohoto vína je oblast...
Novinka na českém trhu. Nová láhev ale osvědčený obsah 100% PRIMITIVO
Původ odrůdy je nejasný, snad pochází ze severní Itálie nebo Rakouska a s Ryzlinkem rýnským nemá kromě názvu nic společného. Ryzlink vlašský je bílou moštovou odrůdou vinné révy. Vyznačuje se vyšším obsahem kyselin, u přívlastkových vín tyto kyseliny působí v kombinaci se zbytkovým cukrem harmonicky. U této odrůdy lze také dosáhnout kvalitních l...
Původ odrůdy je nejasný, snad pochází ze severní Itálie nebo Rakouska a s Ryzlinkem rýnským nemá kromě názvu nic společného. Ryzlink vlašský je bílou moštovou odrůdou vinné révy. Vyznačuje se vyšším obsahem kyselin, u přívlastkových vín tyto kyseliny působí v kombinaci se zbytkovým cukrem harmonicky. U této odrůdy lze také dosáhnout kvalitních ledových vín. Používá se často pro výrobu šumivých vín a díky vysokému obsahu kyselin se hodí i ke scelování. Vzhledem k dlouhému vegetačnímu období vyžaduje teplejší vinařské oblasti a její pěstování se v Česku doporučuje pouze v jižních částech vinařské oblasti Morava.
Víno je v chuti plné a harmonické. Má širokou škálu vůní, barva je světle zelenožlutá.Ve vůni a chuti lze hledat červený rybíz, angrešt, luční kvítí, hrozinky, sladký citron nebo medové tóny. Hodí se i k dlouhodobější archivaci.
Doporučujeme k pikantním úpravám masa, jemným paštikám, rybám a zrajícím sýrům.
Krásný Ryzlink vlašský v suché variantě, v oblíbené řadě FRESH.
Výjimka mezi víny ročníku 2018, suchá varianta přívlastkových vín.
Víno vyrobené metodou Sur - Lie. Neokoukané, šťavnaté, skvostné.
Fermentace v nerezových tancích a jen 0,8g/l zbytkového cukru.
Víno jiskrné, světle zelené barvy s nazlátlými okraji. Výrazný buket čerstvých hroznů s typickým kouřovým nádechem a chutí zralé hrušky a medu.