Ryzlink vlašský PS sur-lie Zobrazit větší

Hrabal / Pelvins Ryzlink vlašský PS sur-lie

3180

New product

VinařstvíHrabal / Pelvins
Cukernatost Suché
Odrůda Ryzlink vlašský
Země původu ČR
Klasifikace Pozdní sběr
Ročník 2017
Objem 0,75L
Alergeny Obsahuje oxid siřičitý

278 Kč
s DPH

371 Kč/l

Skladem

 Víno odrůdy Ryzlink vlašský vyrobené exkluzivní metodou zrání na kvasinkách zvanou SUR-LIE. Velmi lahodné víno Sur lie (čti syr li) je metoda, při které se mladé víno nechává ležet delší dobu na odumřelých kvasinkách „élevage“, někdy za současného intenzivního promíchávání „battonage“. S vínem se po tuto dobu musí míchat a neměl by se přidávat oxid siřičitý. Ležením na kvasnicích probíhající autolýzou kvasnic vznikají sloučeniny dusíku, polysacharidy glykoproteiny, které nepatrně zlepší kvalitu vín. Metoda sur lie zvyšuje intenzitu ovocného charakteru vína. V některých případech se víno stáčí do láhví přímo z vína na kvasnicích, nebo se kvasnice přidávají do vína na dosáhnutí charakteristické příchutě. Základní činností kvasnic při metodě sur lie je jejich antioxidační činnost, hlavně u červených vín, u kterých zpomaluje stárnutí a změnu barvy a chuti. Použití metody je individuální a je odvislé od charakteru vína.

Může se Vám hodit

30 dalších produktů ve stejné kategorii: