Ocenění: Vítěz kategorie-Vinum Juvenale 2019 Zlatá medaile - Prague Wine...
Velmi zajímavé vín s vyšším zbytkovým cukrem a vyváženou kyselinou....
Ocenění: Zlatá medaile - Concours Mondial de Bruxelles (ČR) 2020 Zlatá...
Jeden ze zajímavých údajů o výjimečném víně - bezcukerný extrakt: 29,4...
Elegantní vyvážené víno s vysokým bezcukernatým extraktem 28,7g/l
Zlatá medaile - Prague Wine Trophy 2020 Stříbrná medaile - Festwine 2020
Tagy
STŘÍBRNÁ MEDAILE THE CHAMPAGNE & SPARKLING WINE WORL CHAMPIONSHIPS...
Rubínově červené víno z populární oblasti Abruzzo v 1,5l skleněné láhvi....
100% Primitivo Oblast, kde dozrávají hrozny tohoto vína je oblast...
Novinka na českém trhu. Nová láhev ale osvědčený obsah 100% PRIMITIVO
Tuto odrůdu vyšlechtil v Rakousku roku 1922 ředitel vinařské školy v Klosterneuburgu dr. F Zweigelt křížením odrůd Svatovavřinecké a Frankovka. Je v Rakousku nejrozšířenější modrou odrůdou. Vína mají tmavě granátovou barvu, ovocně kořenitou vůni připomínající višně a jiné bobulové ovoce a hebkou až sametovou chuť. Jeho ovocná chuť je podpořena p...
Tuto odrůdu vyšlechtil v Rakousku roku 1922 ředitel vinařské školy v Klosterneuburgu dr. F Zweigelt křížením odrůd Svatovavřinecké a Frankovka. Je v Rakousku nejrozšířenější modrou odrůdou. Vína mají tmavě granátovou barvu, ovocně kořenitou vůni připomínající višně a jiné bobulové ovoce a hebkou až sametovou chuť. Jeho ovocná chuť je podpořena příjemnou tříslovinou.
Doporučujeme k pikantním úpravám vepřového a hovězího masa, zvěřině a paštikám.
Toto víno zrálo po samotné fermentaci dalších 12 měsíců ve velkém dubovém sudu.
Po fermentaci v nerezu zrálo víno 12měsíců v dubových sudech.
Plné, extraktivní víno, které nebylo před lahvováním filtrováno, vinný kámen neovlivňuje kvalitu.
Zweigelt je typický rakouský. Šťavnaté třešňové ovoce zabalené v sametovém taninu. Skvělé víno s pizzou nebo jednoduše pro snadné pití.
Fermentace v nerezových tancích a následné zrání v dřevěných sudech typu barrique.
Víno tmavší granátové barvy. Ve vůni i v chuti se objevuje aroma čokolády, perníku, višní v čokoládě a jemné taninové tříslo.