Pinot Noir je komplexní a tajemná odrůda. Skuteční milovníci této odrůdy...
Přesně řízená sklizeň, řízené kvašení mezi 16 a 20ºC v nerezových...
Sauvignon Blanc Loire pochází ze starší révy vysazené výhradně v oblasti...
I u nás ve Vinipu jsme podlehli DEALKOHOLIZOVANÉMU vínu. A navíc...
I u nás ve Vinipu jsme podlehli DEALKOHOLIZOVANÉMU vínu. Stále jsme...
I u nás ve Vinipu jsme podlehli DEALKOHOLIZOVANÉMU vínu. Stále jsme...
HIT LETOŠNÍ LÉTA Nealkoholický nápoj z odalkoholizovaného vína sycený...
Tagy
STŘÍBRNÁ MEDAILE THE CHAMPAGNE & SPARKLING WINE WORL CHAMPIONSHIPS...
Rubínově červené víno z populární oblasti Abruzzo v 1,5l skleněné láhvi....
Základní víno s Toscana s nezaměnitelným charakterem. 80% Sangiovese,...
Zástupce velmi dobře pitelných rakouských vín v litrovém balení.
Odrůda Carmenere byla původně pěstována v oblasti Medoc ve francouzské oblasti Bordeaux, kde byla používána k produkci sytě červených vín a příležitostně používána pro účely míchání stejně jako Petit Verdot.
Jméno Carmenere pochází z francouzského slova pro karmín, což poukazuje na karmínovou barvu podzimního listí. Grande Vidure je historickým ...
Odrůda Carmenere byla původně pěstována v oblasti Medoc ve francouzské oblasti Bordeaux, kde byla používána k produkci sytě červených vín a příležitostně používána pro účely míchání stejně jako Petit Verdot.
Jméno Carmenere pochází z francouzského slova pro karmín, což poukazuje na karmínovou barvu podzimního listí. Grande Vidure je historickým synonymem názvu této odrůdy, ale současná pravidla EU zakazují import z Chile do EU pod tímto názvem.
Nejvíce se Carmenere pěstuje v Chile a stále častěji se využívá k míchání s odrůdou Cabernet Sauvignon.
Víno Carmenere má sytě červenou barvu, ve vůni se mísí aroma červeného ovoce, koření a bobulí. Má třešňovitou, ovocnou chuť s kouřovými, kořenitými a zemitými tóny. Chuť může také připomínat tmavou čokoládu a tabák. Víno je nejlépe pít mladé.
Doporučujeme k pečeným červeným masům, zvěřině, kachně, játrové paštice, lazaním, špenátovým těstovinám a také k modrým sýrům.
Víno zrající ve dřevěných sudech vhodné k dalšímu lahvovému zrání.