Katalog
Nahrávám...
Nero d´Avola původní ostrovní odrůda pěstovaná na vápenité půdě, která...
"Les Vaucopins" je Premier Cru ve své vlastní třídě mezi širokou škálou...
Výjimečně svěží vůně s tóny citronu a nádechem minerality. Chuť je...
Originální cuvée je vyrobeno z hroznů pocházejících z mozaiky pozemků,...
Tagy
STŘÍBRNÁ MEDAILE THE CHAMPAGNE & SPARKLING WINE WORL CHAMPIONSHIPS...
Rubínově červené víno z populární oblasti Abruzzo v 1,5l skleněné láhvi....
Základní víno s Toscana s nezaměnitelným charakterem. 80% Sangiovese,...
Zástupce velmi dobře pitelných rakouských vín v litrovém balení.
Hlavní rozdíl mezi výrobou bílých a červených vín je, že bílá kvasí po vylisování moštu a červená kvasí před lisováním, tedy rozdrcené bobule kvasí společně se slupkami ze kterých se vyluhuje barvivo a třísloviny. Kvasný kontakt moštu se slupkami se nazývá macerace, její délka záleží na typu vína, které se vyrábí.
Pro zjemnění chuti červených v...
Hlavní rozdíl mezi výrobou bílých a červených vín je, že bílá kvasí po vylisování moštu a červená kvasí před lisováním, tedy rozdrcené bobule kvasí společně se slupkami ze kterých se vyluhuje barvivo a třísloviny. Kvasný kontakt moštu se slupkami se nazývá macerace, její délka záleží na typu vína, které se vyrábí.
Pro zjemnění chuti červených vín se často užívá řízené jablečno-mléčné kvašení, při kterém se odbourává ostrá kyselina jablečná na jemnější kyselinu mléčnou. Na charakter vína má také vliv jeho zrání, které může probíhat v zavíněných dřevěných sudech, nebo ve vypalovaných dubových sudech o objemu 225 litrů zvaném „barrique“, z kterého se do vína extrahují aromatické látky a vytváří specifický charakter s chutí a vůní kouře, vanilky, pražené kávy či karamelu.
Zbytkový cukr: 133,2 g/l Kyselina: 8,1 g/l Víno s růžovo jantarovými odstíny.
Super Toscana z rukou nám dobře známého vinaře Antonella Conti. 60% Sangiovese, 20% Cabernet, 20% Merlot
Nová řada moravských zemských vín. Kvalitní surovina, skvělé víno a více než příznivá cena.
Elegantní vyvážené víno s vysokým bezcukernatým extraktem 28,7g/l
Jeden ze zajímavých údajů o výjimečném víně - bezcukerný extrakt: 29,4 g/l. Velmi vhodné víno k dalšímu ležení.
Osvědčená klasika, které sluší i velké balení. A což teprve zabalené v dárkové kazetě. Doporučujeme.
1,5l skvělého Chianti, které se pije téměř samo. 90% Sangiovese 5% Canaiolo 5% Ciliegiolo
Odrůdy Cabernet Sauvignon a Corvina jsou zástupci v tomto skvělém Cuvée.
90% Sangiovese, 10% Cabernet Sauvignon, klasika z toskánska od vinaře Antonella Conti 70% směsi zůstává 9 měsíců v dubových sudech, zbývajících 30% spočívá 9 měsíců v sudech barrique
Víno s velmi vzácným, okouzlujícím aromatickým profilem. Mascalese 95%, Nerello Cappuccio 5%.
Luxusní dřevěná kazeta s lahví Magnum a v ní nezapomenutelné víno. 90% Sangiovese 5% Canaiolo 5% Ciliegiolo
Novinka z vinařství Piccini. Netradičně zpracované Chianti s podílem bílých odrůd
Víno z vinařství Tenuta Moraia - rodina Piccini. Skvělá kombinace Merlot x Cabernet Sauvignon Střední tělo s měkkým tříslem a nádherným ovocným charakterem.
Intenzivní karmínová barva typická pro tuto odrůdu. Víno vhodné k další archivaci.
Plné, extraktivní víno, které nebylo před lahvováním filtrováno, vinný kámen neovlivňuje kvalitu.
Původ této odrůdy je velmi nejednoznačný, údajně pochází z Portugalska, avšak dnes byste tam tuto odrůdu marně hledali.
Plné víno s charakteristickým aroma po červené paprice.