Katalog
Nahrávám...
Vyvážená polosuchá Frankovka se 12% alkoholu. Doporučujeme zakoupit...
A je to tady. 24l toho nejlepšího italského HUGO Spritzu v polykegu -...
Stali jsme se dovozci oblíbeného šumivého vína z oblasti Veneto v...
Tagy
STŘÍBRNÁ MEDAILE THE CHAMPAGNE & SPARKLING WINE WORL CHAMPIONSHIPS...
Rubínově červené víno z populární oblasti Abruzzo v 1,5l skleněné láhvi....
Základní víno s Toscana s nezaměnitelným charakterem. 80% Sangiovese,...
Hlavní rozdíl mezi výrobou bílých a červených vín je, že bílá kvasí po vylisování moštu a červená kvasí před lisováním, tedy rozdrcené bobule kvasí společně se slupkami ze kterých se vyluhuje barvivo a třísloviny. Kvasný kontakt moštu se slupkami se nazývá macerace, její délka záleží na typu vína, které se vyrábí.
Pro zjemnění chuti červených v...
Hlavní rozdíl mezi výrobou bílých a červených vín je, že bílá kvasí po vylisování moštu a červená kvasí před lisováním, tedy rozdrcené bobule kvasí společně se slupkami ze kterých se vyluhuje barvivo a třísloviny. Kvasný kontakt moštu se slupkami se nazývá macerace, její délka záleží na typu vína, které se vyrábí.
Pro zjemnění chuti červených vín se často užívá řízené jablečno-mléčné kvašení, při kterém se odbourává ostrá kyselina jablečná na jemnější kyselinu mléčnou. Na charakter vína má také vliv jeho zrání, které může probíhat v zavíněných dřevěných sudech, nebo ve vypalovaných dubových sudech o objemu 225 litrů zvaném „barrique“, z kterého se do vína extrahují aromatické látky a vytváří specifický charakter s chutí a vůní kouře, vanilky, pražené kávy či karamelu.
64% Merlot, 36% Cabernet Sauvignon Macerace na slupkách 25-27dnů
Polosuchá varianta Modrého Portugalu, jemný barrique a vyšší zbytkový cukr sladěný do hladkého závěru.
Velmi povedená Frankovka, která Vás rozhodně přesvědčí o svých kvalitách.
Zbytkový cukr: 133,2 g/l Kyselina: 8,1 g/l Víno s růžovo jantarovými odstíny.
Super Toscana z rukou nám dobře známého vinaře Antonella Conti. 60% Sangiovese, 20% Cabernet, 20% Merlot
Jeden ze zajímavých údajů o výjimečném víně - bezcukerný extrakt: 29,4 g/l. Velmi vhodné víno k dalšímu ležení.
Odrůdy Cabernet Sauvignon a Corvina jsou zástupci v tomto skvělém Cuvée.
90% Sangiovese, 10% Cabernet Sauvignon, klasika z toskánska od vinaře Antonella Conti 70% směsi zůstává 9 měsíců v dubových sudech, zbývajících 30% spočívá 9 měsíců v sudech barrique
Víno s velmi vzácným, okouzlujícím aromatickým profilem. Mascalese 95%, Nerello Cappuccio 5%.
Víno z vinařství Tenuta Moraia - rodina Piccini. Skvělá kombinace Merlot x Cabernet Sauvignon Střední tělo s měkkým tříslem a nádherným ovocným charakterem.
Intenzivní karmínová barva typická pro tuto odrůdu. Víno vhodné k další archivaci.
Plné, extraktivní víno, které nebylo před lahvováním filtrováno, vinný kámen neovlivňuje kvalitu.
Původ této odrůdy je velmi nejednoznačný, údajně pochází z Portugalska, avšak dnes byste tam tuto odrůdu marně hledali.
Stará odrůda, která má ve vinicích své místo.
Odrůda se zajímavým potenciálem i v našich zeměpisných podmínkách
Modrý portugal s tmavě rubínovou barvou. Ve vůni dominuje drobné lesní ovoce doplněné vanilkou.