Již několik let vinařství úspěšně funguje pod vedením Antonína Šťastného a jeho dvou synů Marka a Davida. Generální ředitel Marek Šťastný osobně dohlíží na výrobu a kvalitu vín. Jeho bratr David je ředitelem pro marketing a strategii a otec Antonín má na starosti vinohrady a pozemky.
Dnešní vinařství CHÂTEAU VALTICE je především největším pěstitelem révy vinné v České republice. To mu umožňuje celoročně pečlivě kontrolovat kvalitu vinic a hroznů na více jak 1000 hektarech vinohradů na Moravě, a to jak na Valticku, tak především na prémiových vinicích pod Pálavou. Jižní část Pálavských vrchů, kde se nachází většina vinohradů je unikátní na minerální vína a tím pádem i vhodná pro Ryzlinky vlašské, rýnské, Rulandské bílé a další. Naproti tomu ve Valticích je historicky známé Sylvánské zelené, které je dosud vlajkovou lodí tohoto vinařství. Hospodaření na vinicích a jejich pečlivá ochrana probíhá maximálně šetrně v souladu s přírodou dle pravidel ekologického zemědělství. Ročně společnost zpracovává kolem 4500 tun hroznů.
Pravděpodobný původ je v severoitalském údolí Valtelina, typická odrůda střední Evropy.
Původ této odrůdy je velmi nejednoznačný, údajně pochází z Portugalska, avšak dnes byste tam tuto odrůdu marně hledali.
Stará odrůda, která má ve vinicích své místo.
Odrůda se zajímavým potenciálem i v našich zeměpisných podmínkách